2.10.2008

cuina fàcil

ahir va venir l'inestimable Karls a sopar i vaig fer dues provatures amb èxit, els dos plats són més fàcils impossible:

Pollastre a la llimona

1 pollastre sencer net per dins
1 llimona grossa
3 o 4 branquetes farigola
sal i pebre
oli d'oliva

escalfem el forn a 225º

salpebrem el pollastre per dins i hi fiquem les branquetes de farigola i la llimona, que prèviament haurem punxat per tot arreu amb un ganivet; creuem i lliguem les cames, dic les potes...
salpebrem per fora la criatura i el ruixem amb oli

untem una plata per forn amb oli i hi plantifiquem el bitxo al mig, posat de costat i el deixem al forn 20 minuts
després el girem i el deixem 20 minuts més de l'altre costat, i finalment el posem amb el pitram mirant al sostre 25 minuts més, que quedi tot ell ben dauradet

queda molt saborós i és un plat suau i lleuger... llàstima que amb el postre la vam liar xDD

Pastís de xocolata i plàtan

1 massa Brisa
3 plàtans madurs
90 gr mantega
250 gr nata líquida
40 gr sucre
100 gr xocolata de cobertura
una mica de sucre glass i cacau en pols

posem la massa Brisa en un motllo, la punxem per que no s'infli i la posem al forn preescalfat a 200º uns 15 minuts, fins que quedi torradeta; la deixem refredar;

escalfem en un cassó els 3 plàtans tallats a rodanxes no molt gruixudes, el sucre i 40 gr de mantega, fins que quedin ben dauradets; un cop fet ho aboquem sobre la massa brisa i ho escampem homogèniament;

en un altre pot escalfem la nata i quan arrenqui el bull la traiem del foc i hi afegim la resta de la mantega i la xocolata i remenem fins que es fonguin; ho deixem refredar uns 10 minuts i després o repartim sobre els plàtans;

posem el pastís a la nevera fins que se solidifiqui la xocolata i abans de servir ho empolsem amb una mica de sucre glass i cacau en pols

com podeu veure, nosaltres vam atacar abans que se solidifiques, però estava de mortir igualment ;D

6 comentaris:

Gemma ha dit...

F�cil de veritat!
La recepta del past�s de xocolata i pl�tan m'ha agradat molt, ja la tinc a favorits. Com queda la crema de xocolata quan la poses a la nevera? Es fa s�lida o queda l�quida? Per la foto es veu l�quida per� deu ser per aix� que expliques que no vau esperar prou, oi? No m'estranya, t� una pinta genial!

Anònim ha dit...

Ooohh el pastís té molt bona pinta!! Ho he de provar :P

Em fa gràcia això del dinar "lleugeret" per després acabar amb un pastís de postres jejeje

Núria ha dit...

gemma: a l'únic boci que es va salvar d'ahir ha quedat sòlida, però ha d'estar una bona estona a la nevera... diguem que no li vam donar temps a solidificar-se... som uns carpantes!! xDD

bruxa: si, noia, em perdo amb els dolços xDD ... per que lo de compensar ja no cola, oi?? :S juju!

babs ha dit...

jajajajaajjajajajajajja la dieta del plàtan aix+o ehhh XD

apali pinxassos :D

Anònim ha dit...

te gusta el dulce de leche?

Núria ha dit...

si, però dosificat!! xDDD