11.16.2008

farcells de col

ingredients:
3 cullerades d'oli d'oliva, 1 porro tallat petit, 1 cullerada de postres de curri (o espècia al gust), 100 gr d'arròs integral rentat i escorregut, 1/2 litre de brou vegetal, un pessic de safrà, 50 gr de pinyons, 50 gr de panses de corint, sal i pebre, el suc de 1/2 llimona, 12 fulles de col

- ofeguem el porro i el curri amb l'oli d'oliva; hi afegim l'arròs i remenem lentament durant dos o tres minuts; hi aboquem el brou bullent i el safrà, els pinyons i les panses.

- ho deixem bullir 35-40 minuts, a foc lent, tapat. Es condimenta al gust i hi afegim el suc de llimona, remenant bé. Posem el forn a escalfar a 180 ºC.

- Tallem el nervi central de les fulles de col i posem una cullerada o dues d'arròs al mig de cada fulla de col, en fem un farcellet i les enfornem uns 30-40 minuts, en una plata lleugerament oliada.
* recepta original de 'el llibre de la cuina natural'