Aquesta matriu me la va passar la Ruth, i a ella li va passar una amiga, i a aquesta suposo que li deuria passar algú altre, etc. Si funciona com la massa mare del pa, quant més antiga sigui la base, més bona és :) i tot i que tot el procés es fa a temperatura ambient, sempre es conserva en bon estat. Et passen la matriu en un got i les instruccions que transcric a continuació:
TARTA DEL PADRE PÍO
Esta receta proviene del Convento de las Carmelitas Descalzas de Sevilla. Es muy antingua y se regala su matriz como deseo de buena fortuna y salud.
El procedimiento es el siguiente:
RESPETAR EL ORDEN DE AÑADIR LOS INGREDIENTES.
NO USAR BATIDORA.
NO USAR NEVERA.
1er día) verter el contenido del vaso de crema en un cuento de cristal y añadir 1 vaso de azúcar y 1 vaso de harina
¡NO MEZCLARLO!
2º día) se mezcla todo con una cuchara de madera
3er y 4º días) ¡NO TOCARLO!
5º día) añadir 1 vaso de azúcar, 1 de harina y 1 de leche
6º día) se mezcla todo
7º, 8º 9º días) ¡NO TOCARLO!
10º día) coger 2 vasos del cuenco, repartirlo en 3 dosis y dárselos a tres personas a las que desees salud y fortuna.
A lo que queda, se le añade: 2 vasos de harina, 1 de aceite, 2 pizcas de canela, 2 pizcas de vainilla, 1 manzana a trozos, 1 vaso de azúcar, ½ vaso de nueces, ½ vaso de almendras, 150 grs. de pasas, 4 huevos, 1 sobre de levadura y 1 vaso de leche. Se mezcla bien.
Se pre-calienta el horno a 180º y se cuece durante 45 min aproximadamente.
després de fer-la varies vegades, he anar canviant el farcít per melmelada, xocolata, anous i nutella, també he variat la forma, emprant diferents motllos, fins i tot de magdalena, i sempre queda bo!! :D així que poseu-hi imaginació!!
- si no tens la matriu, a partir de quina barreja es deu començar? perquè algú deuria començar aquesta cadena, no??
- quan et passen la matriu, quants dies tens per començar el procés abans que no es faci malbé?
- és deu poder congelar? (he llegit que hi ha alguns fermentadors de pa que sí que es poden congelar...)
en fi, el procés és molt curiós i el resultat boníssim, tot i que després d'haver-ne fer tres gairebé simultànies per celebrar el meu aniversari n'estic una mica embafada!! ;)
5 comentaris:
Uau!
La famosa recepta que comentaves!
Interessant, interessant...
Ei, m'ha fet gràcia veure el teu comentari! Me'n vaig a mirar el teu fotolog! jejeje
doncs jo vull massa mare _:D jejejejejejjeje que se'm va passaR :D
al proper torn, te la passo!! ;)
Quina casualitat! L'altre dia la meva cunyada tenia aquesta recepta amb la massa mare que li havia passat una companya de feina... No ho havia sentit mai abans i ara amb poc temps dos cops! Sembla molt complicat... Ja li demanaré que me'n passi un got :)
gràcies pel teu comentari gemma!
el procés és d'allò més senzill, i el resultat és boníssim!! ;)
Publica un comentari a l'entrada