9.14.2007

recepta del pastís del padre pío

aquesta recepta es fa a partir d'una matriu o massa mare (com el pa), que es deixa fermentar durant 10 dies, aquesta fermentació li dona al pastís una textura molt esponjosa a part d'un volum considerable!

Aquesta matriu me la va passar la Ruth, i a ella li va passar una amiga, i a aquesta suposo que li deuria passar algú altre, etc. Si funciona com la massa mare del pa, quant més antiga sigui la base, més bona és :) i tot i que tot el procés es fa a temperatura ambient, sempre es conserva en bon estat. Et passen la matriu en un got i les instruccions que transcric a continuació:

TARTA DEL PADRE PÍO

Esta receta proviene del Convento de las Carmelitas Descalzas de Sevilla. Es muy antingua y se regala su matriz como deseo de buena fortuna y salud.

El procedimiento es el siguiente:

RESPETAR EL ORDEN DE AÑADIR LOS INGREDIENTES.
NO USAR BATIDORA.
NO USAR NEVERA.

1er día) verter el contenido del vaso de crema en un cuento de cristal y añadir 1 vaso de azúcar y 1 vaso de harina

¡NO MEZCLARLO!

2º día) se mezcla todo con una cuchara de madera

3er y 4º días) ¡NO TOCARLO!

5º día) añadir 1 vaso de azúcar, 1 de harina y 1 de leche

6º día) se mezcla todo

7º, 8º 9º días) ¡NO TOCARLO!

10º día) coger 2 vasos del cuenco, repartirlo en 3 dosis y dárselos a tres personas a las que desees salud y fortuna.

A lo que queda, se le añade: 2 vasos de harina, 1 de aceite, 2 pizcas de canela, 2 pizcas de vainilla, 1 manzana a trozos, 1 vaso de azúcar, ½ vaso de nueces, ½ vaso de almendras, 150 grs. de pasas, 4 huevos, 1 sobre de levadura y 1 vaso de leche. Se mezcla bien.

Se pre-calienta el horno a 180º y se cuece durante 45 min aproximadamente.


després de fer-la varies vegades, he anar canviant el farcít per melmelada, xocolata, anous i nutella, també he variat la forma, emprant diferents motllos, fins i tot de magdalena, i sempre queda bo!! :D així que poseu-hi imaginació!!

tinc alguns dubtes al respecte però:

- si no tens la matriu, a partir de quina barreja es deu començar? perquè algú deuria començar aquesta cadena, no??
- quan et passen la matriu, quants dies tens per començar el procés abans que no es faci malbé?
- és deu poder congelar? (he llegit que hi ha alguns fermentadors de pa que sí que es poden congelar...)

en fi, el procés és molt curiós i el resultat boníssim, tot i que després d'haver-ne fer tres gairebé simultànies per celebrar el meu aniversari n'estic una mica embafada!! ;)

5 comentaris:

Clara ha dit...

Uau!
La famosa recepta que comentaves!
Interessant, interessant...

Ei, m'ha fet gràcia veure el teu comentari! Me'n vaig a mirar el teu fotolog! jejeje

babs ha dit...

doncs jo vull massa mare _:D jejejejejejjeje que se'm va passaR :D

Núria ha dit...

al proper torn, te la passo!! ;)

Gemma ha dit...

Quina casualitat! L'altre dia la meva cunyada tenia aquesta recepta amb la massa mare que li havia passat una companya de feina... No ho havia sentit mai abans i ara amb poc temps dos cops! Sembla molt complicat... Ja li demanaré que me'n passi un got :)

Núria ha dit...

gràcies pel teu comentari gemma!
el procés és d'allò més senzill, i el resultat és boníssim!! ;)