9.16.2007

lasanya de verdures

seguint amb les receptes, aquest migdia he fet una lasanya de verdures per llepar-s'hi els dits (la modèstia? no, no, aquí no és...) he pres com a inspiració la recepta de lasanya verda de verdures i de beixamel del llibre 'viatge nutritiu' de na Isabel Celma i na Montse L. Tolosana, que és tal com indica el sots títol un recull de receptes i menús estacionals amb criteris naturistes, ecològics i solidaris.

l'he modificat una mica, eliminant la ceba (ejem) i aprofitant les verdures de les que disposava. aquí teniu la recepta:

ingredients (per a dues persones):

3 làmines de lasanya verda pre-cuita
un parell de pastanagues petites
una albergínia petita
un carbassó petit
un parell de carxofes
mig porro
mitja tassa de tomàquet triturat natural
2 cullerades d'oli
sal i pebre negre
formatge ratllat

per a la beixamel
mig porro
1 cullerada de farina
dos gots de llet de soja
2 cullerades d'oli
sal i pebre blanc
nou moscada

primer tallem totes les verdures a daus petits i el porro el piquem més petit encara.

el farcit l'he preparat al wok en comptes de a la paella, i al saltar-lo ha quedat més sencer, li dona una textura diferent, molt bona a la lasanya; així doncs, posem les dues cullerades d'oli al wok i esperem que s'escalfi. un cop calent i tirem la meitat del porro trinxat i quan s'estovi i tirem la resta de verdures i salpebrem (l'altra meitat del porro la reservem per la beixamel).

anem movent i sacsejant el wok fins que les verdures estiguin gairebé cuites, llavors i posem el tomàquet i ho deixem uns tres o quatre minuts més fins que quedi tot ben barrejat. ho traiem del foc i ho reservem.

encenem el forn a 180º per que es vagi escalfant,

posem a escalfar la llet de soja a foc lent (no ha de bullir), mentrestant, en una paella hi posem dues cullerades d'oli i quan sigui calent i posem la meitat del porro trinxat que ens queda. quan sigui tovet i posem una cullerada de farina i ho remenem fins que sigui ven barrejat; llavors hi anem afegint, poc a poc la llet de soja, sense deixar de remenar. salpebrem i ratllem una mica de nou moscada. seguim remenant fins que s'espessi una mica. en aquesta recepta jo l'he fet força líquida la beixamel, ja que les fulles de lasanya eren pre-cuites i volia que la beixamel les cobrís sense problemes per que s'acabessin de coure.

en una plata per forn posem una mica de beixamel a la base, una fulla de lasanya, la cobrim amb el farcit, una cullerada de beixamel, una altra fulla de lasanya i seguim fins acabar a sobre de tot amb el que quedi de farcit i ho cobrim be amb la resta de beixamel. hi posem formatge ratllat per sobre i ho posem a gratinar al forn 10 minuts fins que el formatge quedi ben ros

i aquí tenim el resultat!!


bona setmana a tothom!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bona, realment aquesta vegada t'has superat!! un 9,9 :) !uuuhmmmmmmmmm

Pushka ha dit...

OH!! QUINA GANA :P He fet un pa de pessic de xocolata per aquesta tarda però veient la teva traça...

Núria ha dit...

tranqui! segur que és tant o MÉS bó!!
;)

Bruxa ha dit...

Nurks nena!! Necessito la teva adreça d'email que he enviat una convocatoria de quedada pel lliurament de la bufandarra i només em faltes tu!! Envia'm un email a l'adreça del meu blog ;)